על אהבה מאפשרת ואהבה אוחזת
שאלה: איך שומרים לאורך שנים על אהבה ואושר במערכת יחסים?
” ברוכה את אהובה, שאלתך היא נושא, עימו מתמודד כל אדם הבונה מערכת יחסים זוגית או הורית.
הרעיון מאוד פשוט להבנה – עלייך להבין תחילה שהמושג אהבה ניתן לחוויה בשני אופנים:
יש אהבה מאפשרת ויש אהבה אוחזת. את ההבדל ביניהן יש להפנים ומתוך כך לבחור מתוך מודעות, באהבה המאפשרת אושר ולא באהבה המסבה סבל.
האהבה המאפשרת, באה מתוך הוויה של עצמאות ושלמות עצמית. אם את חיה חיים מלאי סיפוק, הגשמה, הערכה ואהבה לעצמך, הרי יכולה את לאפשר ליקרים בחייך, ללמוד להגיע למרחב זה בעצמם. את סומכת עליהם כשם שאת סומכת על עצמך ולכן אינך אוחזת בהם, אינך מרגישה נזקקות בשום דרך ואינך חשה בצורך להציב תנאים. את אוהבת את עצמך ובאותו אופן את אוהבת את האחרים החשובים בחייך. על כן, יודעת את לכבד את בחירותיו של האחר גם אם אינך כלולה בהן. כך, אינך מסבה סבל לאחר ועל אחת כמה וכמה, לעצמך. זוהי הדרך לחוות אושר מתוך האהבה.
האהבה האוחזת, היא תעתוע של אהבה. המניע אינו אהבה אמיתית לאחר ורצון באושרו, כפי שניתן לחשוב שאהבה היא. באהבה אוחזת, יש תלות. האדם חווה את עצמו לא מסופק ולא בטוח ביכולתו ליצור את אושרו בעצמו. על כן, כשנמצא במערכת יחסית זוגית או כשהופך הוא להורה, הוא תולה את אושרו באחר. הוא חש שאינו שלם ומלא ללא האחר ומתוך כך, הוא נאחז בקשר, וסובל מאוד אם האחר מבקש לבטא את עצמו בדרך עצמאית אשר אינה כוללת את האדם הנזקק במינון שהוא מבקש. בסוג כזה של יחסים יש סבל רב. לעתים, מה שמתחיל כאהבה גדולה, יכול להסתיים בקשר כזה כשנאה.
בכל הפרידות הקשות, בהן בני הזוג לשעבר, מבקשים זה את רעתו של האחר – מדובר היה מלכתחילה באהבה אוחזת, כלומר לא באהבה, אלא בצורך שלא בא על סיפוקו.
גם הורים אשר כועסים על ילדם לאורך זמן, אם הוא לא ממלא את רצונותיהם – אינם אוהבים את ילדיהם אהבה מאפשרת. הם רואים את ילדם ככלי ריק שהם כהורים יכולים לשפוך לתוכו את מה שהם רוצים. ומכיוון, שכל ילד הוא עולם ומלואו ולכל ילד ייחודיות, דרך לעבור ויעוד משל עצמו, לא יוכלו הורים אלו לחוות שמחה בילדם כי אם אכזבה ממה שלא הגשים בעבורם.
פשוט להבנה, נאמר, אך כלל לא פשוט ליישום בתוך מערכת היחסים. היישום, אם לא נרכש בחינוך מגיל הינקות אצל הורים היודעים להעניק אהבה ללא תנאי, יש צורך שיילמד בדרך של אפשור השלום הפנימי.
(זוהי דרך, של תרגול שקיבלתי בתקשורים לאחרונה, לסדנאות החדשות שלי -ע.ק.)
כמו בכל תרגול אשר מטרתו יצירת התפתחות, יש צורך לחזור עליו שוב ושוב, עד אשר תהפכו לדבר אשר אותו אתם מתרגלים.”
ניתן ליצור קשר עם ענת קופרמן בטלפון : 0544888353 או להשאיר פרטים בטופס עם סיבת הפניה - לחץ כאן